Project

Plus Dubai Office

The Plus Dubai Office is a tenant improvement fit-out on the 2nd floor of a new building in DIFC Dubai. The conceptual premise for this project is to have a monolithic wooden object within a rustic concrete space. This object – a sculptural piece serving a functional requirement takes on the task of all utilities for the office i.e. access, storage, print room, organization, display, shelves, lighting. As the object is excavated and carved blackened steel metals are revealed to express the interiority of the piece. The monolithic wooden object divides the space while creating a seamless connection through wooden sliding and pocketed doors. A series of large pocket door and screen systems allow uninterrupted access between spaces, and a continuous interior through the office space. High ceiling and floor to ceiling windows create an overall spacious feel. The clients desired a rustic space with mid-century pieces and bespoke furnishings as the core of its interior design. The space consists of a composition of custom-made interiors, wooden furniture, and selected midcentury vintage finds and unique objects to complement the monochromatic design concept.

Type

Commercial

Address

Dubai, UAE

Bedrooms

n/a

Bathrooms

n/a

Sq ft

2,225

Lot size

n/a

Architect

Plus Design Studio

Status

Completed

28837 Selfridge Drive